Cashless betalen in het clubhuis

Sinds enkele maanden maken we gebruik van MyOrder Cashless van de Rabobank in ons clubhuis. Maar liefst 60% van onze leden maakt al actief gebruik van deze betaalfaciliteit! Hierover zijn we als bestuur zeer verheugd. Cashless betalen verhoogt namelijk de veiligheid en efficiency in ons clubhuis.

Net voor de kerstvakantie heeft een gesprek met de Rabobank plaatsgevonden waar ons te kennen is gegeven dat de Rabobank per 31 oktober 2015 MyOrder Cashless uit haar assortiment gaat halen. De Rabobank kiest ervoor om haar productaanbod te vereenvoudigen en aan te sluiten bij de wereldwijde pin-standaard Maestro en V Pay, (contactloos) pinnen dus. Deze faciliteit is reeds in ons clubhuis beschikbaar, dus qua cashless kunnen we nog prima vooruit.

De komende periode bekijken we samen met Rabobank Venlo e.o. welke scenario's en ontwikkelingen aansluiten bij ons cashless systeem. Tevens zijn we in contact met de KNHB om te bekijken wat hun rol in deze zal zijn.

Tot het moment dat we nog geen duidelijkheid hebben over hoe verder zal er een kleine kas met cashgeld aanwezig zijn in ons clubhuis dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving dat we per 1 januari 2015 cashless zouden gaan. Toch willen wij alle leden vriendelijk verzoeken om zoveel mogelijk gebruik te maken van het cashless betalen. Wij hopen zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen verschaffen over hoe verder, waarbij uitgangspunt blijft dat we in ons clubhuis ook in de toekomst cashless betalen.

Wij houden jullie geïnformeerd.

Namens het bestuur.