Verslag Maastricht D1 - Tegelen D1 (0-4)

Op 12 oktober zaten we om kwart over 10 's morgens bij Marloes. We moesten uit hockeyen in Maastricht en vertrokken na wat gedronken en wat lekkers gegeten te hebben om kwart voor 11 richting 't zuiden.

Eenmaal aangekomen op het mooie sportpark van MHC, en een halve vierdaagse te hebben gelopen van de parkeerplaats naar het clubhuis (dichterbij parkeren kon niet want die weg mochten we niet in, dat hebben we helaas proefondervindelijk en €90.00 lichter vast kunnen stellen) konden we plaatsnemen in kleedlokaal 7. Hier hebben we de voorbespreking ook gedaan en we waren erg nieuwsgierig naar de tegenstander en naar de uitslag die zou volgen. Maastricht Dames 1 stond namelijk met hetzelfde aantal punten in de poule. Het was voor ons dus dé kans om 3 punten binnen te slepen.

Eenmaal opgewarmd en met gezonde spanning begonnen we de wedstrijd iets later dan verwacht, met dank aan de scheidsen (die overigens erg goed hebben gefloten). Het was in het begin weer even wennen om op een waterveld te spelen en de wedstrijd begon erg chaotisch. Na een kwartier gingen we gelukkig een stuk beter hockeyen en sleepten we onze eerste strafcorner binnen. Met een perfecte strafcorner waarbij Eefje de bal de goal in wist te krijgen kwamen we ook op een 0-1 voorsprong! Hierdoor kwamen we in de positieve vibe en begonnen we wat zekerder te hockeyen. Tegen het einde van de eerste helft kwam Lonneke vanaf de linkerkant met een actie over de achterlijn en gaf de bal voor op Eefje, die hem vervolgens in de goal speelde! Hierdoor gingen we met een stand van 0-2 de rust in.

Na het een en ander besproken te hebben in de rust startten we met een goed gevoel de tweede helft. Meteen onderschepten we de bal van de tegenstander en gingen de aanval in. Natuurlijk stond Eefje al klaar om de bal de goal in te slaan en met een voorzet van Laura was het raak en scoorde Eefje de 0-3 met een supermooie argentijnse backhand in het net!! Met elke goal die er viel gingen we steeds meer ons eigen spelletje spelen. Hierdoor kregen we veel meer zekerheid waardoor we mooie aanvallen op gingen bouwen. Het gevolg hiervan is dat we uiteindelijk zijn geëindigd met een eindstand van 0-4. Deze laatste goal is wederom gemaakt door Eefje.

We kunnen met ons team terugkijken op een wedstrijd die niet helemaal soepel begon, maar die uiteindelijk naar tevredenheid is gespeeld. We zien nog steeds bij iedereen en ook bij het team in zijn geheel vooruitgang en kunnen met een goed gevoel vooruit kijken naar de volgende wedstrijd: 26 oktober thuis tegen Uden.

Groetjes, Dames 1