Verslag Tegelen H1 - Mierlo H1 (3-3)

Het is was weer een normale zondagmorgen, waarop tegelen H1 in Blerick verzamelende om te soepen. Deze keer stonden bij Ingo 2 pannen soto-soep klaar om door Heren 1 opgegeten te worden. Na deze overheerlijk soep gingen we door na de hockeyclub met als doelstelling het puntenverlies van vorige week te herstellen.

De doelstelling voor deze zondag was dus duidelijk en vol goede moed gingen we richting het veld. Mierlo, dat in de voorcompetitie geen punten wist te pakken, moest vandaag tegen het Tegelen dat in de voorcompetitie ongeslagen was. Daarbij hebben we thuis nog geen verliespunten. Zoals gewoonlijk werden er voor de wedstrijd een aantal dingen besproken en werd de na druk gelegd op het positiespel waar we vrijdag nog op hadden getraind. De 1e helft begon goed. We hadden duidelijk meer balbezit, maar de bal wilde maar niet het doel in. Uiteindelijk de 1-0 door Bram, die een mooi opgezette aanval via het middenveld verzilverde met een doelpunt.

Met 1-0 gingen we dan ook de rust in. In de rust werden nog een paar dingen besproken die beter moesten en waar we op moesten letten.

Vol zelfvertrouwen gingen we de 2e helft in. Al gouw viel de 2-0 door een rebound op een strafcorner van Sjuul. Raar maar waar... Vanaf dit moment kakte de hele boel ineen. We lieten steken vallen, terwijl we overduidelijk nog steeds beter aan het hockeyen waren. Mierlo kwam er in deze fase 1 keer goed doorheen en gelijk viel de 2-1. Hierdoor werden we weer heel even wakker geschud en het was Wouter die de 3-1 er meteen intikte. Mierlo zat goed in de hoek gedreven... tot aan de slotfase van de wedstrijd. Mierlo kreeg twee corners, die er warempel beide invlogen... 3-3.

In de laatste paar minuten van de wedstrijd kreeg Philippe nog een enorme kans om de 4-3 te maken, maar de bal heeft verzuimd de doellijn te passeren. 3-3 was de eindstand van een wedstrijd, waarin wij duidelijk de boven liggende partij waren. Toch heeft dit niet mogen resulteren in het maximaal aantal punten. Volgende week thuis tegen Oirschot. Hopelijk kunnen we ons dan herstellen tegen de koploper en de flow uit de voorcompetitie weer oppakken.

Groet,
Heren 1