Verslag Tegelen H1 - Oirschot H1 (2-2)

Met een ietwat uitgedund ontbijtteam werd er deze morgen aangeschoven bij Jeroen thuis. Vier mannen ontbraken vanwege ingeplande fluitbeurten. Dat weerhield de rest er echter niet van om met gemak 4 liter versgemaakte Chinese tomatensoep en wat stokbroden te verorberen. Met een volle maag werd er op de fiets gestapt, om richting de club te gaan voor het aanmoedigen van 'onze' dames.

Bij hun rustsignaal was het tijd om ons op onze eigen wedstrijd te gaan focussen. Oirschot op het programma vandaag. Een voor ons onbekende ploeg die zomaar de favoriet uit de competitie zou kunnen worden. Het enige dat we wisten was dat er enkele individuele sterke spelers in stonden.

Het plan was simpel. Eerst even de kat uit de boom kijken, vervolgens ons eigen spel spelen en hard blijven werken. De strijd ging gelijk op, maar qua samenspel waren we de wat betere ploeg. Een lange klap van Sjuul diagonaal over het veld, belandde bij Joop in de stick die alleen op de keeper af kon gaan. Op kop cirkel wist hij de keeper zodanig in beweging te brengen, dat hij met een bekeken bal de keeper door de benen wist te spelen en de 1-0 op het scorebord noteerde. Rust.

Overtuigd van eigen kunnen begonnen we aan de tweede helft. Zaak om dit spel vast te houden en de voorsprong uit te breiden. De eerste strafcorner liet niet lang op zich wachten. Sjuul pushte de bal op het lichaam van de keeper en Jeroen stond op de juiste positie om met een backhandje de rebound tussen keeper en lijnstop door te tikken, 2-0.

20141116 Heren1

Oirschot bleef onvermoeibaar doorgaan, en halverwege werd deze stugge ploeg alsmaar sterker. Een lange bal van hun links half kwam zomaar bij ons in de cirkel en werd half hoog langs onze keeper getipt. Zo stond het plots 2-1. Verdedigend werden we zwakker en er moesten vaker onnodige fouten hersteld worden. Dit zorgde er helaas ook voor dat Sjuul na een overtreding 5 minuten op de bank plaats mocht nemen. Spijtig, maar in elk geval wat centen in de boetepot voor ons Paasweekend.

Drie minuten voor tijd kon de bal door Oirschot vrij aangenomen worden in de cirkel en werd deze behendig langs de keeper gepusht wat resulteerde in een 2-2 eindstand. Teleurgesteld dat we ook deze week niet de drie punten binnen hebben kunnen slepen, was onze enige troost het Bierfest dat ons op andere gedachten kon brengen. Gelukkig is dit bij de meesten ook gelukt, maar we zullen er volgende week tegen Deurne, zeker een tandje bij moeten zetten. Overigens een chapeau voor de wijze waarop enkele diehards van Oirschot de derde helft hebben getrotseerd! Deze dag belooft nog wat voor de return in 2015...

Groet,

Heren 1