Verslag Deurne H1 - Tegelen H1 (1-1)

Zondagmorgen, het wekelijkse soepen stond weer op het programma. Deze keer werd er verzameld bij Wouter en de zelfgemaakte soep werd goed gegeten. Nadat iedereen zijn buik rond had gegeten, stapten we in de auto richting Deurne.

Deurne was een bekende tegenstander voor ons, waartegen we in de voorcompetitie prima resultaten hebben geboekt. Maar in de reguliere competitie loopt het toch anders, Deurne staat bovenaan zonder puntenverlies. Tegelen staat helaas na 2 gelijke spelen en één verlies, 2e van onder. Het was voor ons noodzakelijk om vandaag minimaal één punt te pakken om nog enigszins kans te maken op het kampioenschap.

Na de voorbespreking gingen we vol goede moed het veld op in Deurne. Na de warming-up, inspelen en balbezit kon de wedstrijd beginnen. Deurne zette ons vanaf het eerste moment onder druk en wij hadden er zichtbaar moeite mee. En na een slordige pass vanuit achteren kon een speler van Deurne doorlopen richting cirkel en de keeper in de korte hoek passeren, 1-0... Kans op kans stapelde zich op voor de thuisploeg, vooral door slecht hockey van ons eigen team. Gelukkig voor ons ging het rustsignaal en konden we een punt zetten achter deze toch wel dramatische eerste helft.

In de rust werd besproken dat we veel beter moesten spelen om kans te maken op de overwinning. Vol vertrouwen liepen we terug het veld op en begonnen vol goede moed aan de tweede helft. Nu begonnen wij véél beter en wisten we Deurne onder druk te zetten. We wisten Deurne vast te zetten op eigen helft en langzaam op te schuiven richting 23-meter gebied.
Na een Deurnese overtreding buiten de cirkel kregen we eindelijk een strafcorner. Sjuul mocht aanleggen en pushte via de stick van de lijnstop de bal in het net. 1-1! Tegelen bleef beter en wist Deurne te omsingelen en wist met goed combinatiespel ook af en toe door te dringen tot in de cirkel. Na een gele kaart voor Sjuul vanwege een fysieke overtreding werd het nog 5 minuten billenknijpen, maar gelukkig wist Deurne het doel niet meer te vinden. Tegelen wist het goede spel vast te houden maar helaaas leidde dit niet tot een uitbreiding van de score. Uiteindelijk een terecht gelijkspel waar beide ploegen mee konden leven

Na 3 gelijke spelen willen we de 'flow' uit deze goede tweede helft meenemen naar volgende week. Dan spelen we onze laatste wedstrijd van het seizoen (evenals Dames 1) tegen Druten.

We hopen jullie allemaal komende zondag weer te zien, want die 3 punten zouden toch wel érg mooi zijn!

Groet,
Heren 1