Clubinfo

logo thcSporten en dus ook hockey wordt pas een plezierige bezigheid als de vereniging waar je deel van uitmaakt bij je past. Juist dit aspect maakt THC een interessante vereniging om lid van te worden.

THC werd opgericht in 1933 en telt op dit moment, dankzij een gestage groei, ca. 700 leden. Daarmee behoort THC qua ledenaantal tot de grootste hockeyverenigingen binnen de provincie Limburg! Wekelijks strijden 27 jeugd- en 16 senioren-elftallen in competitieverband om de hoogste eer. De in 2006 in gebruik genomen nieuwe accommodatie is zonder meer uitstekend te noemen. Naast een fantastisch clubhuis beschikt THC over één waterveld en twee semi-watervelden. Bovendien is het complex door de centrale ligging tussen Tegelen, Venlo en Blerick en door de goede ontsluitingswegen uitstekend bereikbaar.

Succesvol

Op sportief gebied blaast THC een aardig partijtje mee. Het eerste damesteam behoort al jaren tot de top van Limburg. Daarnaast leveren ook de heren-, de jeugd- en de overige seniorenteams regelmatig uitstekende prestaties. Deze resultaten zijn te danken aan een goede begeleiding, die vooral bij de jeugdteams van groot belang is. Hiervoor is bijvoorbeeld een doordacht jeugdplan opgesteld, waarbij moderne trainingsmethoden, zoals The Hockey Factory worden gebruikt. Een onderdeel van het jeugdplan is dat alle jeugdleden 2 maal per week trainen. Overigens betekent dit niet dat je een talentvolle hockeyer/hockeyster moet zijn om lid te worden van THC. Ook op lagere niveaus zijn diverse teams actief en worden sportieve prestaties en gezelligheid op de juiste manier gecombineerd. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om deel te nemen aan trimhockey. Dit is vooral interessant voor mensen die geen competitieverplichtingen wensen en/of geen hockey-ervaring hebben.

Gezellig

Over gezellig gesproken, zonder overdrijving mag gezegd worden dat THC een gezellige vereniging is. Dit is te danken aan het fraaie clubhuis en een ongedwongen sfeer, waarin nieuwe leden zich snel thuis voelen. Ook het feit dat alle leeftijdscategorieën binnen de vereniging goed zijn vertegenwoordigd draagt hieraan bij.

Bovendien worden er regelmatig bijzondere activiteiten georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn disco-avonden, thema-feesten en diverse toernooien waaronder het al vele jaren succesvolle Hottentottentoernooi, dat jaarlijks hockeyteams uit heel Nederland naar Tegelen trekt. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de jeugd in de vorm van een jeugdkamp, Sint Nicolaasavond, jeugdcarnaval, kienen, etc.

Meer informatie? Lees het Introductieboekje van de Tegelse Hockey Club.