Wedstrijdtenue

De Tegelse Hockey Club wil zich graag herkenbaar aan de buitenwereld presenteren. Naast sportiviteit, prestatie en gezelligheid, speelt de "outfit" (kleding/tenue) een grote rol. Het ziet immers rommelig uit als er elf spelers of speelsters in diverse soorten en kleuren broeken, rokjes en shirts over het veld lopen. Bovendien is dit ook nog eens verwarrend voor medespelers en scheidsrechters. De Tegelse Hockey Club vertegenwoordigt de kleuren groen en wit en daarom ziet het wedstrijdtenue er als volgt uit:

wedstrijdtenue 2013THUIS

• Een wit poloshirt
  • Een groene korte broek / rokje
  • Witte kousen

UIT

• Een groen poloshirt
  • Een groene korte broek
  • Witte kousen

Het clubtenue van de Tegelse Hockey Club is verkrijgbaar bij Sporthuis Olympia Jan Klein, aan de Grote Beekstraat 1in Venlo. Vragen over het wedstrijdtenue kunt u per mail stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Uiteraard geldt dit tenue alleen voor wedstrijden en is men op trainingen vrij om te dragen wat men wil, als dit maar enigszins een sporttenue is.

Hockeystick

Als eerste en misschien ook wel het belangrijkste de hockeystick. Een hockeystick is in diverse sportzaken te krijgen tegen uiteenlopende prijzen. Let wel, een dure stick hoeft beslist niet altijd de beste stick te zijn.

Bescherming

Het dragen van goede scheenbeschermers is bij het uitoefenen van het hockeyspel zeker geen overbodige luxe. Het is soms een pijnlijk gemis. Het dragen van scheenbeschermers is verplicht gesteld door de KNHB.
Per seizoen 2015-2016 is het dragen van een gebitsbeschermer door de KNHB ook verplicht gesteld. De gebitsbeschermer kan aangemeten worden bij de tandarts of gekocht worden bij een sportzaak.

Schoeisel

Tegenwoordig is er een ruime keuze in verschillende soorten sportschoenen. Voor de hockeysport kunt je het beste kunstgrasschoenen aanschaffen. Het is belangrijk dat de schoenen goed passen en geen profiel hebben. Laat je adviseren in een sportwinkel.

Trainingspak

Wat nog rest is een trainingspak dat voor en na de wedstrijden gedragen kan worden en natuurlijk tijdens een training. Een goede sporttas om douchespullen en schone kleren mee te nemen maakt de uitrusting compleet.