Funky (4-6)

De Tegelse Hockey Club wil hockey toegankelijk maken van jong tot oud en voor alle doelgroepen in de samenleving. Voor alle 4 en 5 – jarigen is er FunKey. Het gaat bij FunKey om de motorische ontwikkeling van kinderen en nog niet om het aanleren van hockey basisvaardigheden. Fun is goed, bewegen is de Key.

Jonge kinderen hebben baat bij oefeningen waarbij ze hun algemene motoriek kunnen ontwikkelen. Binnen de Tegelse Hockey Club worden ze daarbij begeleid door professionele bewegingsdeskundigen en en pedagogen. Hockey is qua coördinatie nog te lastig voor de jongste leden van de Tegelse Hockey Club. Ze kunnen misschien een stick vasthouden maar kunnen er nog moeilijk mee rennen en dat is nou net de bedoeling van FunKey. Lekker bewegen, energie kwijt kunnen en een goede motorische basis ontwikkelen. Daar hebben ze op latere leeftijd zowel op het hockeyveld als daarbuiten alleen maar profijt van.

Tijdens de trainingen komen de kinderen in aanraking met een variëteit aan grondvormen van bewegen, die aansluiten bij het natuurlijke bewegingsgedrag van 4/5-jarigen. Op die manier leren ze op een leuke en veilige manier omgaan met sportief bewegen en vooral ook samen te sporten met andere kinderen. Voor deze leeftijdscategorie wordt overigens nog geen echt hockey aangeboden met echte hockeysticks wel met allerlei varianten van hockey. Uw kind heeft dus nog geen hockeystick, scheenbeschermers en een bitje nodig.

Wat is het doel van Funkey?

Funkey heeft als doel kinderen van 4 en 5 jaar kennis te laten maken met hockey. Tijdens de lessen komen de kinderen in aanraking met een variëteit aan grondvormen van bewegen, die aansluiten bij het natuurlijke bewegingsgedrag van 4/5-jarigen. Op die manier leren ze op een leuke en veilige manier omgaan met sportief bewegen.
Voor deze leeftijdscategorie wordt overigens nog geen echt hockey aangeboden met echte hockeysticks. Wel maken de kinderen tijdens de lessen bijvoorbeeld gebruik van knotshockeysticks.

Wanneer en waar wordt Funkey aangeboden?

Tijdens de veldhockeycompetitie (september t/m november en maart t/m juni) worden de Funkey trainingen gegevens op woensdagmiddag (behalve in de vakantie). De trainingen vinden plaats op de hockeyvelden van de Tegelse hockeyclub op sportpark Vrijenbroek in Venlo Zuid.

Wat heeft een kind nodig om mee te doen aan een Funkey training?

Gemakkelijk zittende kleding, het liefst sportkleding, en sportschoenen/gymschoenen. Specifieke hockeymaterialen zoals hockeyschoenen en een hockeystick zijn dus niet nodig.

Meer informatie of een keer meetrainen?

Kinderen mogen maximaal 3x gratis proeftrainen.

Wat kost Funkey en hoe kan ik mijn kind aanmelden?

Funkey kost € 75,- per jaar. Aanmelden als lid van de Tegelse hockeyclub kan door het aanmeldformulier in te vullen op deze website.