Heb jij talent voor hockey?

2015.01.09 topklas hockey

TOPklas hockey Valuascollege

Heb jij talent voor hockey? Dan pas jij misschien wel in een TOPklas van het Valuascollege!
TOP staat voor Talent Ontwikkel Programma. In de TOPklas krijg je de kans om je diploma te halen en jouw talent te ontwikkelen.

Selectie op talent

De TOPklassen worden gemengde brugklassen met daarin leerlingen met basis-, kader-, vmbo-theoretisch-, havo- en vwo-niveau. Je wordt niet geselecteerd op niveau maar op talent. We laten je toe op basis van auditie en/of portfolio.

Individuele leerroute

Als je instroomt in deze brugklas, krijg je een iPad/ laptop. Je volgt je eigen, individuele leerroute, je ontwikkelt jouw talent en je volgt de normale lessen in je eigen tempo en op je eigen niveau. Een speciaal team van docenten verzorgt de lessen en begeleiding. Als dat nodig is krijg je extra hulp van een studiecoach.

Na de brugklas

Na de brugklas blijf je met je klasgenoten bij elkaar in het tweede jaar. Aan het einde van het tweede jaar krijg je een advies over het vervolg van de opleiding: vmbo, havo of vwo/atheneum. In de derde klassen en hoger gaat de talentontwikkeling verder. Je volgt dan lessen waarbij je ruimte krijgt om jouw talent nog verder te ontwikkelen.

Heb jij talent voor hockey? Binnen deze TOPklassen is er volop ruimte voor jou. Het Valuascollege heeft Hockeyschool Valuascollege (HSV) opgezet om hockeytalent te laten groeien. We bieden een programma voor drie jaar. Je traint samen met talentvolle leeftijdsgenoten uit de regio. Je werkt tijdens de trainingen aan je hockeyspel maar ook aan je sociale vaardigheden, je leert ook plannen, neemt verantwoordelijkheid en wordt mentaal sterker.

Wat verwachten we van jou als deelnemer?

Je bent gemotiveerd en speelt graag in een team. De basis van je hockeyniveau is voldoende (dit bepalen we na een proeftraining). Je wil extra tijd investeren in de sport, onder andere door wedstrijden te bezoeken. Je kunt zelfstandig studeren naast het sporten.

• Je speelt in een selectieteam bij je eigen hockeyclub.
  • Je trainer/trainster geeft aan dat je voldoende talent hebt en sterk gemotiveerd bent om beter te worden in hockey.
  • Je bent bereid om naast de trainingen bij je eigen club drie keer per week te trainen (2x hockey, 1x fysiek) bij de TOPklas.
  • Omdat je veel en vaak traint kunnen we je lestijden op het Valuascollege aanpassen. De trainingen worden tussen 8.00-17.00 uur geroosterd.
  • Deelnemen aan de TOPklas hockey vraagt jaarlijks een eigen bijdrage van €150.