Selectiebeleid

De praktijk leert dat wensen van spelers enorm verschillend zijn. Sommige spelers willen heel graag in een selectieteam spelen, maar er zijn ook spelers die er juist voor kiezen om in een team te hockeyen waar minder druk op de prestatie ligt en het gezellig samen sporten meer de nadruk heeft. Ook zijn er spelers die (soms stilletjes) hopen volgend seizoen te spelen in een team met een andere samenstelling. Daartegenover zijn er juist ook weer spelers die hopen dat de samenstelling van het team ongewijzigd blijft en ze nog een seizoen met elkaar verder kunnen spelen.

Het streven van de selectieprocedure is om alle jeugdleden van THC binnen de gegeven mogelijkheden zowel een sportieve als sociale uitdaging te geven zodat iedere speler met veel plezier naar het spelen in zijn of haar team uit kijkt. Om daarvoor zorg te dragen voert de commissie selectie & indeling een zo transparant mogelijk beleid, waarin een aantal vaste uitgangspunten worden gehanteerd.

Om recht te kunnen doen aan de diverse wensen van de jeugdleden kent THC bij de jeugdteams het onderscheidt tussen selectie- en breedteteams.

Selectieteams

De selectieteams zijn het eerste en tweede elftal in een lijn. Het eerste team wordt daarbij het standaardteam genoemd, het tweede elftal het opleidingsteam. In een lijn met twee of drie teams wordt er alleen een standaardelftal in de selectie opgenomen en is er geen opleidingsteam. Selectieteams 2013-2014: MA1, MB1, MB2, MC1, MC2, MD1, MD2, JB1, JC1, JD1

Let op! In een lijn die slechts één team kent, kent de Tegelse Hockey Club geen selectie. Dit elftal is altijd een breedteteam.

Breedteteams

Alle teams die buiten de selectie vallen zijn breedteteams. In deze teams staan andere waarden centraal derhalve worden deze teams op andere wijze ingedeeld dan bij de selectieteams. Het hockeyspelletje blijft daarbij wel centraal staan.