Trimhockey

Trimhockey is een leuke manier om te sporten in teamverband. Met de vrijheid van opkomst bij trainen en af en toe een wedstrijd zonder de wekelijkse verplichting van een competitie. De trimhockeyers van THC is een gemengde dames en heren groep van uiteenlopende leeftijd, hockey niveau en fysieke gesteldheid. Vaak zijn het ouders van kinderen die reeds lid zijn van de vereniging, maar ook oud spelers die graag af en toe een balletje willen slaan. Een enkele trimmer stapt na een tijd over naar een competitie team.

Naast het (leren) hockeyen zijn er nog vele andere redenen om mee te doen met trimhockey:

1. beter begrijpen van het spel van de kinderen;
  2. ontspannen en actief bezig zijn;
  3. goed voor de conditie en sociale contacten.

Iedere maandag tijdens de herfst en lentecompetitie wordt er getraind buiten op het veld. Er wordt gestart om 20:00 uur met een gezamenlijke warming up. Na de training zal in het clubhuis voor de nodige afkoeling worden gezorgd.

Onder leiding van een trainer start de training met een warming up of wat conditieoefeningen, daarna is er aandacht voor tactiek en balvaardigheid, afsluitend wordt onderling een partijtje gespeeld. De training gaat in principe het hele seizoen door met uitzondering van de schoolvakanties en een aantal weken in winter. Daarnaast wordt er regelmatig een wedstrijd gespeeld tegen een andere vereniging op de trainingsavond van de thuisspelende club. Tijdens het trimhockey draag je natuurlijk gemakkelijk zittende sportkleding en stevige schoenen met stroeve zolen (bij voorkeur kunstgras schoenen met nopjes). Verder is het dragen van scheenbeschermers en gebitsbescherming verplicht.

Interesse?

Heb je belangstelling om eens mee te spelen. Kom dan vrijblijvend op de maandagavond meespelen of vul meteen het inschrijfformulier in. Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op met: