Verslag Tegelen H1 - Druten H1 (9-0)

Het koude weer komt er weer aan! Voor de selectie van THC H1 een mooie gelegenheid af te reizen naar Belfeld, voor een warme kop soep en de nodige warme broodjes bij Freek. Op het moment dat iedereen uitgegeten was, mochten we weer terug naar de club. Daar aangekomen, uiteraard ons D1 aangemoedigd.

Daarna was het aan ons de beurt om onze laatste wedstrijd voor de winterstop goed af te sluiten. Afgelopen week, voorafgaand aan de trainingen de ranglijst besproken en geconcludeerd dat we moesten winnen, willen we nog enigszins meedraaien in de competitie. Immers na 3 gelijke spelen, werd het tijd om het puntentotaal na deze wedstrijd te verdubbelen.

Na het eerste fluitsignaal begonnen wij gelijk met enige druk naar voren. Meteen werd duidelijk wie deze wedstrijd de touwtjes in de hand zou hebben. Ondanks het overwicht duurde het nog even voor de score geopend werd. Na een afvallende bal vanuit de strafcorner kon Stijn knap inschieten 1-0.
Een tweede goal voor de rust zou wel erg fijn zijn, zodat we zelf wat makkelijker konden gaan hockeyen. Het duurde nog best lang, gezien het overwicht, voor er weer gescoord werd. Uiteindelijk werd het wederom druk voor de goal van Druten. Vedette Joop kon vanuit deze drukte met zijn ervaring de 2-0 binnenwerken. Voor de rust slaagden we er niet meer in een derde goal te maken. Ruststand: 2-0.

Na rust was het zaak om de lijn vast te houden en door te pakken. We weten uit een eerdere wedstrijd dat het met 2-0 nog zeker niet gedaan is! Gelukkig lieten we Druten niet lang in de waan dat ze enige kans maakten. Vrij kort na rust scoorde ons strafcornerkanon Sjuul de 3-0. Dit leek de genadeklap te zijn voor Druten. Voor de toeschouwer begon de show nu echt! Gemiddeld zou er nog ca iedere 5 minuten gescoord worden. Speciaal voor de lezers die niet zijn komen kijken, omschrijven we de doelpunten niet allemaal. Graag nodigen wij u uit ons de volgende keer zelf te aanschouwen.

Verder met het scoreverloop:
De 4-0 mocht ook op naam geschreven worden van Sjuul.

Vanaf rand cirkel tekende Stijn voor de 5-0.

De 6-0 is er een om over na te praten. Onze behendige spits Philippe die meestal wel een fraai doelpunt weet te maken, kreeg nu het lelijkste doelpunt op zijn naam. Een biljartspeler zou er jaloers op zijn. Nadat de bal Philippe zijn stick verliet, vervolgde deze zijn baan met een carambole tussen de legguards van de keeper het doel in.

De 7-0 kwam op naam van wederom onze vedette Joop. Met dit frommeldoelpunt die uiteindelijk via de tegenstander zelf het doel in verdween, kwam Joop vlak achter Philippe in de ranglijst voor de lelijkste goal. Maar ook deze tellen!

Wouter diende zich aan om de 8e Tegelse treffer toe te eigenen.

Om de tien te halen moesten er nog wel twee doelpunten gescoord worden. Na een trainingsvariant over de achterlijn, wist Freek onze youngster Bram te bedienen op de 9-0.

Helaas bleef de teller hangen op de 9-0, maar we kunnen absoluut terugkijken op een geslaagde wedstrijd waarin we als team goed doorgepakt hebben. Ons doel om het puntentotaal te verdubbelen is geslaagd.

Het overgrote deel van Heren 1 gaat nu verder de zaal. Komen jullie kijken?

Groet, Heren 1