Verslag Tegelen MB1 - Venlo MB2 (5-0)

Zaterdag 7 Maart verzamelde MB1 zich om kwart over 1 bij THC, samen fietsen zij naar de Venlosche hockeyvelden. Eerder speelden THC B1 en VHC B2 al tegen elkaar in de zaal, toen won THC 2 keer met 1-3 en 4-3.

Met veel vertrouwen liepen de meiden van THC B1 het veld op, en na het fluitsignaal begon Tegelen al met veel druk te zetten op de tegenstander. Na een paar minuten viel de eerste goal al, gemaakt door Nienke Peeters. Snel daarna viel het tweede doelpunt gescoord door Fleur Stinissen, Daardoor kregen we nog meer vertrouwen in de wedstrijd.
We speelden in het begin van de eerste helft goed samen, daar uit kwamen goede acties en ook een derde goal, ook deze maakten Fleur. Op het laatst van de eerste helft liep het minder goed, Tegelen wou te graag punten scoren en maakten daardoor fouten. Hierdoor moest keepster Anne Stoffels een keer goed in actie komen, gelukkig hield ze de bal uit de goal.
Tegelen ging met 3-0 de rust in.

In de rust was het hele team het er mee eens dat ze weer zo moesten gaan spelen als ze de wedstrijd waren begonnen.

Na de rust begon Tegelen de wedstrijd weer met veel druk op de tegenstanders doordat ze allemaal weer een beetje bij waren gekomen van de eerste helft. Door het vele druk zetten kreeg Tegelen toch wel last van de warmte, ze keken immers tegen de zon in. Toch viel naar een paar minuten de vierde goal, gemaakt door Jade Westra. Door de vermoeidheid van de spelers kon Venlo toch een paar keer door breken tot de helft van Tegelen, Toch viel er bijna een vijfde doelpunt doordat Pleun Vervoort de bal in een keer op goal schoot, jammer genoeg raakte hij de paal. Even later kwam er nog een kans voor Tegelen op goal, deze kans werd wel benut en Pleun van Haren schoot de bal het doel in. Na dit doelpunt stond het 5-0 en dit was dan ook de eindstand van de wedstrijd.

Groetjes, MB1