Funkeygroep en hockeyschool gaan weer van start!

De trainingen voor de Funkeygroep en de hockeyschool gaan weer beginnen. Hieronder de belangrijkste informatie.

2015.02.18 funkyhockey

Funkey (voor kinderen van 4 en 5 jaar)

Funkey heeft als doel kinderen van 4 en 5 jaar kennis te laten maken met hockey. Tijdens de lessen komen de kinderen in aanraking met een variëteit aan grondvormen van bewegen, die aansluiten bij het natuurlijke bewegingsgedrag van 4/5-jarigen. Op die manier leren ze op een leuke en veilige manier omgaan met sportief bewegen.

Tijdens de veldhockeycompetitie (september t/m november en februari t/m juni) worden de Funkeytrainingen gegeven op woensdagmiddag (behalve in de vakantie). De trainingen vinden plaats op de hockeyvelden van de Tegelse hockeyclub op sportpark Vrijenbroek in Venlo Zuid. De trainingen beginnen om 16:00 uur en duren tot 17:00 uur. De eerste training na de winsterstop is op woensdag 25 februari 2015. De Funkeytrainingen worden gegeven door Hanneke van de Langenberg.

Hockeyschool (voor kinderen van 5,5 t/m 11 jaar)
De hockeyschool van de Tegelse hockeyclub is voor kinderen tussen de 5,5 en 9 jaar die beginnen met hockeyen. In de hockeyschool worden de basistechnieken van het hockeyen aangeleerd. Alle nieuwe leden in deze leeftijdscategorie trainen eerst een half seizoen mee in de hockeyschool waarna ze in een team terecht komen en ook wedstrijden gaan spelen. Ook de trainingen van de hockeyschool beginnen weer op woensdag 25 februari, er wordt getraind van 16:00 uur en tot 17:00 uur (t/m 7 jaar) en van 17:00 tot 18:00 (8 t/m 11 jaar).

Ook wordt er getraind op de zaterdagen dat de jeugd competitie speelt, beide groepen trainen dan samen. De training op zaterdag duurt van 8:30 tot 9:30. Na afloop van de zaterdagtraining wordt er nog door de hele groep ranja gedronken in het clubhuis! De zaterdagtrainingen van de hockeyschool vinden op de onderstaande zaterdagen plaats: 28 februari, 7, 14, 21 en 28 maart, 11 en 18 april, 30 mei en 6 juni. De trainingen van de hockeyschool worden komend seizoen gegeven door Janneke van Heijster.

Een keer meetrainen?

Kinderen die graag een keer mee willen komen doen maar nog geen lid zijn van de hockeyclub, zijn van harte welkom. Iedereen mag drie keer gratis komen proeftrainen. Kom in sportkleding, een hockeystick kan bij ons worden geleend! Graag van te voren even doorgeven als je mee wil komen doen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..