• header5
  • header8
  • header2
  • header4
  • header3
  • header7
  • header6
  • header1

lidworden 2300x200

Verslag Tegelen ME81 - Venlo ME82 (3-2)

2016 09 26 Foto ME81Na een vliegende start tegen Concordia, 6-0 winst, en een moeilijke wedstrijd tegen horst, 6-2 verlies, moesten we vandaag die nederlaag even rechtzetten. Helaas waren Bodile en Sterre afwezig, maar konden we rekenen op versterking van het andere team die Gwen aan ons uit hadden geleend. 

Aangezien het in Horst niet zo lekker liep hebben we direct na die wedstrijd met onze technische staf- ja die hebben wij J – besproken wat er anders moest. Nadat coach Kristel alles zorgvuldig had genoteerd in de coach bijbel hadden we dit keer gekozen voor een 2-3-2 opstelling. Vol vertrouwen gingen de meiden er tegenaan! De wedstrijd begon lekker fel, beide teams waren duidelijk gebrand op winst. Gwen maakte haar naam als top links back direct waar en hield samen met Imke H. de achterhoede op orde. Dusdanig goed dat goalie Myrthe nog even in het zonnetje kon genieten. 

Vanuit het midden werkte Femke, Eugenie en Imke D. hard om de ballen naar voren te krijgen. Al vrij snel kreeg Karlijn de bal aangereikt en werkte ze deze netjes af met een goal. De toon was gezet en binnen no-time nam Karlijn de tweede goal voor haar rekening.  Richting het einde van de eerste helft creëerde VHC nog wel wat kansen maar die kon Myrthe wel pareren met prima voetenwerk. De voetbalwedstrijd tijdens de keeperstraining betaalde zich uit in ons voordeel. Na een flinke berg watermeloen, druiven en de tactisch tips van Kristel en Janine gingen de meiden er weer vol tegenaan. VHC speelde sterk maar na een mooie samenwerking tussen Imke D. en Valerie knalde Valerie de bal van ver in de goal, 3-0! 

Het gebrek aan wissels begon ons in de loop van de 2e helft op te breken en VHC kreeg steeds meer kansen. Na 2 benutte strafcorners moesten we alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden. Maar iedereen bleef knokken en de kansen die VHC kreeg werden door goalie Myrthe netjes weg gewerkt.  Het fluitsignaal klonk als muziek in de oren en met rode blije koppies verlieten de meiden met een verdiende winst het veld! Als laatste nog de complimenten aan de spelleiders Maartje en Clim, er werd echt super goed gefloten!