• header8
 • header3
 • header2
 • header4
 • header1
 • header6
 • header7
 • header5

lidworden 2300x200

Trainen in de nieuwe teams

Alle jeugdteams gaan komende weken een keer in de nieuwe samenstelling trainen. Alleen meisjes A1 traint vanwege de verlengde selectie twee keer. Hieronder staat het schema van deze trainingen. Na de zomervakantie wordt er verder getraind.

 

De jongste jeugdteams trainen na de zomervakantie voor het eerst in de nieuwe samenstelling.

 

maandag 25 juni

18.00-19.30 uur MB2 Caspar Waterveld A

19.30-21.00 uur MB1 Caspar Waterveld A

18.00-19.30 uur MC1 Jolie Waterveld B

 

Woensdag 27 juni

16.30-18.00 uur MC3 Colette Waterveld B

17.00-18.30 uur MD3 Lotte Waterveld A

18.30-20.00 uur MD4 Lotte Waterveld A

18.00-19.30 uur MA2 Koen Waterveld B

19.30-21.00 uur MA1 Koen Waterveld B

 

Donderdag 28 juni

16.30-18.00 uur MD2 Dries Waterveld A

18.00-19.30 uur MD1 Dries Waterveld A

18.00-19.30 uur JB2 Klaas Waterveld B

19.30-21.00 uur JB1 Klaas Waterveld B

18.00-19.30 uur MC2 Ernest Veld 1

19.30-21.00 uur MB3 Ernest Waterveld A

 

Maandag 2 juli

18.00-19.30 uur MB4 Koen Waterveld A

19.30-21.00 uur MA1 Koen Waterveld A

 

Teamindeling jeugd en jongste jeugd 2018-2019

De afgelopen weken is de commissie Selectie & Indeling bezig geweest met de indeling van de jeugd en jongste jeugdteams voor het volgende seizoen. Zonder de medewerking van de trainers en coaches, en de scouts, was dit niet gelukt, bedankt hiervoor!

Klik hier voor de teamindeling jongste jeugd en hier voor de teamindeling jeugd voor de competitie van 2018-2019. Belangrijk om te vermelden: het betreft een voorlopige indeling. De commissie Selectie en Indeling behoudt zich het recht voor om, daar waar nodig, de indeling nog aan te passen.

Een aantal opmerkingen over de teamindeling.
In de meisjes A lijn zal nog een verlengde selectie plaatsvinden. Er bestaat de mogelijkheid dat er een aantal speelsters in Dames 1 worden geplaatst. Afhankelijk hiervan wordt bepaald hoeveel speelsters er naar MA2 zullen gaan. Deze indeling wordt voor de zomervakantie bekend gemaakt.

In de meisjes D en meisjes E8 lijn hebben we gekozen voor krap bezette teams, de ervaring leert dat bij de start van het seizoen in deze leeftijdscategorieën ieder seizoen nieuwe aanwas zich meldt. We houden het nauwlettend in de gaten. Rond de herfstvakantie evalueren we dit. Mogelijk dat er dan nog een beperkte herindeling plaatsvindt waarbij er een team wordt teruggetrokken indien nodig.

De teamindeling voor jongens C en jongens D volgt later. In samenwerking met Venlo en Blerick vinden er nog selectietrainingen plaats voor deze lijnen.

Bij het indelen van de teams zijn we zeer zorgvuldig te werk gegaan. Het indelen van de jeugdteams is gebeurd aan de hand van beoordelingen van de trainers en coaches en de beoordelingen van de selectietrainingen. Bij de breedteteams is ook rekening gehouden met de voorkeuren die zijn doorgegeven. Bij de jongste jeugd is de indeling voor het grootste deel gebaseerd op de doorgegeven voorkeuren. We hebben geprobeerd hier zo veel mogelijk rekening mee te houden, echter kunnen nooit alle voorkeuren ingewilligd worden.

Inspraakmoment.
Mocht een speler/speelster het niet eens zijn met de indeling in het team waarbij hij/zij is ingedeeld, dan is er een inloopmoment gepland op maandag 25 juni a.s. van 19:00-21:00 uur in het clubhuis. Van te voren aanmelden hiervoor is een vereiste. Dit kan tot zaterdag 23 juni 12:00 uur per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van de reden. De commissie Selectie & Indeling bekijkt de verzoeken en indien nodig wordt men uitgenodigd voor een gesprek. Het is de bedoeling dat de speler/speelster zelf bij dit gesprek aanwezig is!

Trainingen tot aan de zomervakantie.
Alle jeugdjeugd teams trainen vanaf woensdag 27 juni tot en met donderdag 5 juli in de nieuwe samenstelling. Alle teams trainen één keer (Meisjes A: verlengde selectie eventueel 2x)! Het trainingsschema volgt zo snel mogelijk.

De jongste jeugdteams trainen na de zomervakantie voor het eerst in de nieuwe samenstelling. Er wordt door de jongste jeugdteams voor de zomervakantie dus niet mee getraind.


Trainers, coaches en teammanagers gezocht.
Voor de jongste jeugd en jeugdteams zijn we op zoek naar trainers, coaches en teammanagers. Hockeykennis is een pre voor een rol als trainer of coach, maar zeker geen vereiste. Interesse? Stuur dan een mail naar onze jeugdcoördinator Niels Boots (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)


Start na de zomervakantie.
De trainingen na de zomervakantie starten weer vanaf maandag 20 augustus. In de week van 27 augustus vinden er opstartbijeenkomsten plaats. Zaterdag 1 september zijn er oefenwedstrijden voor de jeugd & jongste jeugd, zaterdag 8 september: start herfstcompetitie 2018.

Samenwerking HCB, THC en VHC bij de jongenslijn

Al geruime tijd zijn de drie Venlose hockey verenigingen en de gemeente met elkaar in gesprek over een vergaande samenwerking en mogelijke fusie. Zoals wij jullie reeds eerder hebben aangegeven, verlopen deze verkennende gesprekken in een uiterst harmonieuze en open sfeer.

 

Op korte termijn vinden onder begeleiding van de KNHB verkennende strategiesessies plaats, waarmee we gezamenlijk in kaart brengen wat de toekomst van de hockeysport in groot Venlo is. Wat als we vasthouden aan de huidige situatie? En hoe ziet de toekomst er met een fusie uit? Vervolgens werken we begin volgend seizoen samen met alle geïnteresseerde leden eenzelfde strategiesessie nader uit. Hiermee ontstaat een gezamenlijk gedragen plan voor de toekomst, waarin de hockeysport in de gemeente Venlo wordt gewaarborgd. Het doel is om dit plan in een volgende Leden Vergadering te presenteren.


Het is echter ook geen geheim dat de drie verenigingen vooruitlopend op een eventuele fusie, daar waar nodig nu al willen samenwerken. Dit betreft vooral een samenwerking binnen de jongenslijn. Uitgangspunt hierbij is dat we voor alle jongens in Venlo een aansprekend hockeyaanbod willen blijven bieden. Homogeniteit binnen een team is daarbij een belangrijk uitgangspunt: alle jongens moeten zoveel als mogelijk op hun eigen niveau kunnen hockeyen.

De drie hockeyverenigingen hebben in de afgelopen weken hierover binnen hun eigen geledingen gesproken met ouders, spelers en kaderleden. Met de opbrengst van deze gesprekken, het aantal jongens per leeftijdscategorie en de randvoorwaarden zoals deze door de KNHB zijn gesteld, willen de verenigingen vanaf komend seizoen binnen de jongenslijn de D-, C- en B-teams via onderstaand voorstel samenstellen. Alle drie de verenigingen streven daarbij naar het zoveel als mogelijk indelen op sterkte, homogeniteit binnen de teams en het voorkomen van te vroeg doorschuiven van jongens naar een oudere leeftijdscategorie. Eén van de randvoorwaarden die de KNHB aangeeft is dat vooruitlopend op een daadwerkelijke fusie van de drie verenigingen, het nu niet wenselijk is om in elke leeftijdscategorie combi-teams van de drie verenigingen in te schrijven.

Jongens D
HCB en THC werken samen door alle jongens uit te nodigen voor een selectietraining in de week van 18 juni. Gezien de aantallen jongens worden 2 combinatie-teams ingeschreven. 
VHC schrijft 3 eigen D-teams in.
Nadere informatie rondom de selectietraining volgt nog.

Jongens C
In de leeftijdscategorie JC werken de drie verenigingen samen waarbij de jongens van HCB worden ingeschreven als lid van THC. Alle jongens (VHC, THC en HCB) worden vervolgens uitgenodigd voor een selectietraining in de week van 18 juni. Dit leidt tot 3 teams, ingedeeld op sterkte. Dit zullen afhankelijk van de selectietraining 1 combiteam en twee clubteams of 3 combiteams zijn. Nadere informatie rondom de selectietraining volgt nog.

Jongens B
HCB en THC werken samen door alle jongens uit te nodigen voor twee selectietrainingen op maandag 11 juni a.s. (18.15-19.30 uur) en donderdag 14 juni a.s. (18.15-19.30 uur) op Sportpark Vrijenbroek (THC). Gezien de aantallen jongens worden 2 combinatie-teams ingeschreven op basis van sterkte.
VHC schrijft 2 eigen teams in.
Nadere informatie rondom de selectietraining volgt nog.

Meer informatie over de praktische invulling van de teams, locatie van thuiswedstrijden, tenue etc. volgt ook op korte termijn middels gezamenlijke infoavonden voor kinderen en ouders die mogelijk in een combiteam gaan spelen.

Wij zijn ervan overtuigd dat dit een eerste belangrijke en goede stap is in de richting van een kwalitatief goede en toekomstbestendige jongenslijn in Venlo.

Met sportieve groet,

Hockeyclub Blerick
Tegelse Hockey Club
Venlose Hockey Club

Seizoensafsluiting jeugd 9 juni

Op 9 juni a.s. organiseert THC voor alle jeugdteams een gezellige seizoensafsluiting. Op dit event worden traditiegetrouw de jeugdteams die dit seizoen kampioen geworden zijn gehuldigd (herfst- zaal en lentecompetitie) en worden ook de certificaten uitgedeeld aan iedereen die geslaagd is voor de basisopleiding trainen of coachen.

Op deze avond is ook een bedankje op z'n plaats voor de coaches en teammanagers en trainers en willen we ook aandacht schenken aan de trainers/coaches of anderen die afscheid nemen van de club.

 

Wanneer: Zaterdag 9 juni 2018
Aanvang: 18.00 uur
Wie: Alle Jeugdteams (D t/m A) incl. coaches en teammanagers, (assistent)trainers, ouders, broertjes en zusjes
Wat: Seizoensafsluiting. Tussen officiële programma door : BBQ en gezellig samenzijn.
Indien je van de BBQ eet: Euro 6.50 p.p. te voldoen op de avond zelf (2 rondes inclusief salades etc). Consumpties voor eigen rekening.

Let op: in verband met de logistiek rondom de BBQ inventariseren de coaches per team hoeveel personen ongeveer deel willen nemen aan de BBQ (dus inclusief ouders, broertjes, zusjes etc). Geef dit liefst dit weekend nog aan bij je coach zodat we geen mensen teleur hoeven te stellen.

 

Graag tot ziens op zaterdag 9 juni a.s.

Jongste jeugd kamp 22-23 juni

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni aanstaande vindt het EF-Hockeykamp van THC plaats. Het kamp is bedoeld voor alle F, E6 en E8 teams van THC. Elk Jongste Jeugd team mag dan één nachtje samen met minimaal 2 begeleiders overnachten bij THC. We eten samen, hebben veel plezier samen en op zaterdagochtend spelen alle teams een wedstrijd tegen hun ouders! Hoe leuk is dat?


Aanmelden kamp
Aanmelden verloopt alleen via de coaches en per team. Natuurlijk kan het zijn dat niet iedereen van een team wil meedoen of slechts een deel van het kamp wil bijwonen, geef dit dan svp aan op het bijgevoegde formulier aan de coach. Aanmelding kan dus alleen per team door de coach en kan tot 15 juni a.s. via emailadres : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Natuurlijk is dit een feest voor het hele team. Daarom speciaal ook een oproep om de coach een helpende hand te bieden om dit kamp samen voor uw kind te organiseren!


Kosten deelname kamp
De kosten voor deelname aan het JJ Kamp bedragen €12,50 per kind. Voor kinderen die niet blijven slapen bedraagt de deelname €7,50. De kosten voor deelname dienen contant (gepast) voldaan te worden bij aanvang van het kamp per team door de coach/begeleider.


Programma
Vrijdag 22 juni 2018
Vanaf 16.30 uur is er gelegenheid om tenten op te zetten op het terrein van THC.
17.00-19.00 Welkom en Spelvormen
19.00-20.00 Douchen, avondeten
20.00-22.00 Avondprogramma
22.00-22.30 Tandenpoetsen en naar de tent
23.00 Stilte op het kampterrein


Zaterdag 23 juni 2018
07.30 - 08.30 Wassen en klaarmaken voor ontbijt
08.00 - 09.00 Ontbijt, per team
Vanaf 09.30 uur Ouder-kind wedstrijden, beginnend bij F-jes, schema volgt
Vanaf 09.30 uur Opruimen tenten

 

Belangrijke informatie

 • Tenten dienen zelf geregeld en opgezet te worden.
 • Er wordt niet in het clubgebouw geslapen.
 • De kantine is niet geopend om snoep/drinken e.d. te kopen. Er wordt door de organisatie voor avondeten, ontbijt en versnaperingen gezorgd.
 •  Kinderen die niet willen of kunnen blijven slapen worden om uiterlijk 22.00 uur door hun ouders/verzorgers opgehaald en worden om 08.30 uur weer met hun ouders op de club verwacht. 
 • Vanwege veiligheidsoverwegingen is open vuur/kampvuur niet toegestaan.
 • Wij vragen minimaal 2 begeleiders per team die blijven slapen en ondersteunen bij onder andere eetmomenten, douchen, naar bed gaan en opstaan. Dit hoeft dus niet de coach te zijn. 
 • Vanaf 23.00 uur gaat de avondklok in, ook hierbij vragen we ondersteuning vanuit begeleiders om hierop toe te zien.


Ouder-kind wedstrijden
Tijd om de ouders een lesje in hockey te leren! We zullen dan nog wel eens zien wie de beste is! De ouder-kind wedstrijden vinden plaats op zaterdagochtend 23 juni 2018. De bedoeling is dat de ouders tegen de kinderen spelen. De organisatie hiervan (opstelling etc.) ligt bij de teams zelf. Er zal een schema worden gemaakt waarin wordt weergegeven hoe laat en op welk veld, welk team aan de beurt is. We starten op zaterdagochtend om 9.30 uur en beginnen met de F-teams. Uiteraard mogen broertjes en zusjes ook meedoen.


Na de ouder-kind wedstrijden is het Jongste Jeugdkamp afgelopen en gaan de kinderen naar huis.

 

Wij zien jullie graag allemaal op 22 juni!


Met sportieve groet,
Dennis van Haasteren en Niels Boots