Sportief het lekkerst: de gezonde sportkantine

Om ons heen zien we dat er steeds meer aandacht is voor gezonder eten en drinken. Juist daarom is het zo belangrijk dat een gezond aanbod in het dagelijks keven de normaalste zaak van de wereld is. Sinds een paar weken is het bestaande assortiment in ons clubhuis uitgebreid met een royaal aanbod aan vers fruit. Welk eten je aanbiedt én de manier waarop je het aanbiedt, heeft altijd effect op de keuzes van anderen: richting gezond of richting ongezond.

Ons clubhuis, een plek waar jongeren en volwassenen veel tijd doorbrengen. Om voorafgaand aan een spannende wedstrijd bij elkaar te komen, om na afloop de mooie overwinning samen te vieren of misschien juist om die pijnlijke nederlaag met elkaar te verwerken. Na een goeie training of fanatieke wedstrijd gaat er niets boven samen nagenieten in het clubhuis. Met lekker eten en drinken natuurlijk, en voor ieder wat wils! Dat is natuurlijk heel gezellig, en kan ook heel goed hand in hand gaan met gezond. Dit blijkt wel uit de vele positieve reacties die we krijgen op dit initiatief.

THC is zich terdege bewust van de rol die de vereniging heeft in het stimuleren van een gezonde leefstijl. Nog meer daar waar het gaat om onze (jongste) jeugdleden. Het verruimen van het assortiment met de verkoop van fruit is een eerste stap hierin en proberen we bezoekers een duwtje in de goede richting te geven. In een clubhuis waar ook gezondere producten worden aangeboden, maken mensen makkelijker een gezondere keuze. En het is niet moeilijk om te scoren. Het aanbod van fruit is op een leuke manier zichtbaar gemaakt. Zo proberen we ook in onze uitstraling een gezondere keuze te stimuleren en gezond te kiezen. Dan is de overwinning binnen handbereik!

De komende tijd willen we nader onderzoeken op welke wijze we het gezonde clubhuis verder kunnen uitdragen. Het doel is niet om minder gezonde producten te verbannen, maar juist om het stimuleren van een gezonde keuze!

Wil je hierover meedenken of wil je hierop reageren, meld dit dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.